Hakkımızda

• İzmir Demokrasi Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, 12.11.2018 tarihli ve 30593 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı içinde Türkçe dil eğitimi faaliyetlerine başlamıştır.
  • İzmir Demokrasi Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği’ne kapsamında öncelikli olarak T.C. vatandaşları ile yabancılara Türkçe dil eğitimi verilmesi amaçlanmaktadır.
  • İDÜ-DİLMER’de T.C. vatandaşları ile yabancılara Türkçe dil eğitimi, alanlarında uzman öğretim elemanları tarafından derslik ortamında yüz yüze veya dijital ortamda çevrimiçi (online) olarak 5-20 kişilik sınıflarda gerçekleştirilmektedir. Bir kursun açılabilmesi için, en az 5 öğrencinin aynı kura kayıt yaptırmış olması gerekir.
  • İDÜ-DİLMER’de Avrupa Dil Portfolyosuna (ADP) uygun olarak A1, A2, B1, B2, C1 düzeyi Türkçe dil eğitimi verilir.
  • A1, A2, B1, B2 düzeylerinde 7 haftalık kurlarda 140 saat, C1 düzeyinde 9 haftalık kurda 180 saat etkin bir öğrenme süreci gerçekleştirilmektedir.
  • İsteğe bağlı olarak İDÜ-DİLMER’de Okuma/Konuşma Kulüpleri, Akademik Türkçe Kursları da açılabilir.
  • İDÜ-DİLMER Türkçe dil eğitimi kursları, dört temel dil becerisinin eşit ağırlıklı olarak (okuma, dinleme, konuşma, yazma) geliştirilmesine dayalıdır. Türkçenin dil bilgisi özellikleri bu dört temel becerinin geliştirilmesi sürecinde öğretilir. Üniversite eğitiminin gerekliliklerine uygun olarak temel anlama, dinleme, okuma ve yazma becerisini geliştirmeye yönelik bir biçimde eğitim çok yönlü olarak sürdürülür. Öğrencilerin deneyimleyerek öğrenmesi hedeflenen programda öğrenciler okuma, yazma, dinleme ve konuşma programlarında karşılıklı etkileşim hâlinde aktif konumdadır. Öğretim etkinlikleri her sınıfta veya dijital platformda bulunan görsel-işitsel araçlar ve materyallerle desteklenmektedir.